Catalan English French German Italian Portuguese Spanish

Informació i novetats del món empresarialBlog Can Muntanyola

Can Muntanyola

Can Muntanyola

Des del 8 d'abril es proposa un nou servei d'assessorament per tal de millorar el vector de sostenibilitat de les activitats industrials. En total es vol treballar al llarg del 2021 amb 10 empreses. 

El servei està adreçat a les empreses dels polígons industrials de Granollers i ofereix un assessorament integral i d’anàlisi de la gestió dels residus, per promoure la reducció i valorització així com la transició cap a una economia més circular.

S’ofereix a les empreses participants la possibilitat de:

  • Revisar els processos i residus generats
  • Identificar possibles accions correctores
  • Identificar possibles opcions d’optimització i millora en la gestió (emmagatzematge, etiquetatge, sensibilització entre el personal, etc.) i de minimització en la generació
  • Identificar recursos aprofitables
  • Detectar oportunitats i reptes des de la perspectiva de l’economia circular
  • Detectar solucions comunes que es puguin abordar de forma conjunta

Per més informació podeu entrar a https://www.canmuntanyola.cat/programes-destacats/simbiosi-industrial/servei-compartit-de-gestio-ambiental-i-residus.html 

 

L’Ajuntament de Granollers ha completat la instal·lació d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a l’aparcament públic del passeig de la Conca del Besòs del polígon Jordi Camp.

També s’ha instal·lat un al límit polígon Ramassar, al camí del Cementiri, davant de la deixalleria comarcal.

En els dos casos, es tracta de punts de recàrrega semiràpida amb una potència elèctrica de 22 kW que poden ser utilitzats de manera simultània per dos vehicles.

La instal·lació dels punts ja està feta i les places d’aparcament reservades per als usuaris també estan senyalitzades i els punts estaran operatius properament.

Amb aquesta actuació, ja són tres els polígons que compten amb punts de càrrega per a vehicles elèctrics: Palou Nord, Jordi Camp i Ramassar.

En espais privats de la ciutat també hi ha diversos punts de recàrrega. Tots, tant municipals com privats, es poden consultar a l'enllaç següent: https://www.electromaps.com/puntos-de-recarga/mapa

Dimarts, 09 Febrer 2021 11:06

Hub Ladboo Granollers per a les empreses

S'ha articular un projecte per a l'aprofitament dels equips informàtics obsolets de les empreses i reforçar el seu compartament socialment i ambiental responsable que s'estructura en dues parts:

1) Creació del Hub Labdoo Granollers per al sanejament d’equips que seran aprofitats per escoles, entitats i famílies amb pocs recursos

Granollers es suma al projecte de la xarxa social col·laborativa Labdoo que treballa amb ordinadors i material informàtic amb l’objectiu de sanejar-los i fer-los arribar a les persones que els necessitin reduint així l’escletxa digital a la ciutat. Hem creat el Labdoo City Hub Granollers que és punt de recollida i de recuperació del material informàtic.

El punt d’entrega dels ordinadors és a Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Alumnes del cicle formatiu de grau mig d’informàtica de l’institut Carles Vallbona treballaran en el sanejament del material informàtic que es reculli per donar-li un segon ús. Aquesta feina seram pràctiques incloses en els seus estudis.

La plataforma GRID Granollers ja ha fet la primera aportació de material, provinent de l’empresa Vivace Logístic.

A més el projecte contempla una sortida pels equips que no poden ser reparats i ho fa en col·laboració amb un conjunt d’instituts que els faran servir per la formació a l’aula dels seus estudiants. Aquests podran manipular els equips i especejar-los per adquirir coneixements pràctics a més de teòrics.

3) Repartiment dels ordinadors sanejats a aquells centres i entitats que treballen amb families amb necessitats en aquest àmbit ("bretxa digital")

Aquesta col·laboració també s’ha iniciat amb equips aportats per l’empresa Vivace logística.

 

Si teniu interès a participar d’aquesta iniciativa, podeu contactar amb grid@granollers.cat

S'ha realitzat una actuació a les voreres del carrer Mataró, consistent al seu condicionament general. L'actuació s'ha fet a tots dos costats. 

Les Associacions d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials han establert un sistema de compra col·lectiva d’energia amb l’objectiu que els seus membres puguin abaratir costos  i han aconseguit rebaixar un 16% el preu de la llum per a 50 punts de consum de 34 empreses que s’han unit en una licitació de compra agregada d’energia amb l’objectiu de reduir la despesa en electricitat a les seves instal·lacions. 

Els requisits marcats per l’associació eren que l’energia fos 100% renovable (amb certificació d’origen), un preu fix a dos anys i que aquest fos igual o millor que l’indicat a les bases. Energestic es va encarregar de calcular aquest preu de partida, mitjançant un estudi previ sobre el potencial d’estalvi. D’aquesta manera, s’assegurava que les ofertes rebudes realment suposaven una rebaixa en el preu de l’electricitat per als membres participants en aquesta compra col·lectiva.

Es van convidar 34 comercialitzadores, de les quals finalment han presentat oferta 11, essent les ofertes d’ELECTRA CALDENSE, AUDAX i ESTABANELL ENERGIA (en funció de la tarifa d’accés) les més competitives.

El dijous 10 de desembre es va reunir la Taula d'Associacions amb els objectius de revisar les propostes de treball per 2021 de les associacions i del servei de promoció econòmica de l'Ajuntament de Granollers.

A més es va compartir la proposta que està treballant amb l’ATM per la comarca en matèria de mobilitat sostenible a polígons. En aquest punt es van presentar les diferents actuacions que contempla el pla  algunes de les quals estan tancades, però sobre d’altres cabria concretar i/o proposar aspectes. En aquest sentit, la presentació a la Taula d’Associacions obre el camí a treballar conjuntament els aspectes que afecten més directament a a les empreses, com podria ser l’impuls a la redacció dels PDE, la definició de les rutes de transport col·lectiu compartit, la cessió de bicicletes elèctriques a les empreses, el car-sharing o la prova pilot d’incentiu al cotxe compartit.

Pel que fa als projectes per 2021, les propostes anaven en la línia de promoure uns polígons sostenibles, col·laboratius i de qualitat, treballant específicament en aspectes de qualitat, energia i aprofitament de recursos, amb la component transversal de la cooperació i la proximitat.

En aquest sentit, GRID Granollers és la plataforma que recull totes les iniciatives que encaixen en aquests objectius.

Per més informació podeu contactar amb empresagm@granollers.cat 

La policia local de Granollers ha adquirit un nou radar mòbil per controlar la velocitat als diferents punts del municipi. Es tracta d’un equip de darrera generació, que passarà a substituir l'actual amb què compta el cos, propietat del Servei Català de Trànsit, i compartit amb la resta de policies de la comarca.

Els controls es podran fer en qualsevol punt de la ciutat però es prioritzaran aquells vials on s'ha detectat velocitat més elevades, entre d'altres els vials principals dels polígons. La nova normativa que estableix la velocitat màxima permesa als carrers de Granollers en 30 quilòmetres no s'aplica als vials de connexió amb els polígons industrials (Conca del Besòs, Marconi o Avinguda Sant Julia), on queda en 50 quilòmetres per hora. El radar servirà per controlar la velocitat també a aquests vials. 

Es preveu que el nou radar entri en funcionament al llarg d'aquest mes de desembre.

L’Ajuntament de Granollers instal·larà provisionalment el mercat del dijousa la zona sud de la ciutat a partir dedijousvinent, en concret a la zona compresa entre el Parc de les Moreres i el Recinte Firal.

El nou emplaçament del mercat permet el control de l'accés i de l'aforament i la distància social per garantir la seguretat de ciutadania i paradistes, i es mantindrà mentre durin les mesures decretades per la Generalitat.

A la imatge podeu consultar el plànol d'ubicació. Consulteu la notícia a aquest enllaç.

Durant el 2020, s'han realitzat tres intervencions puntuals per reparar franges de vorera en mal estat, principalment degut a l'aixecament dels panots. 

En concret, s'ha actuat a l'Avinguda Europa (als voltants dels supermercats) durant la primera part de l'any, i darrerament s'ha finalitzat la segona intervenció, en aquest cas en el carrer Palautordera.

Les dues actuacions han sumat un valor proper als 20.000 euros. 

Dimecres, 18 Novembre 2020 09:58

S'ha renovat la imatge de GRID Granollers

GRID Granollers, la plataforma al servei de'empreses i entitats per a l'ús eficient dels recursos no aprofitats i per la cooperació entre les empreses de Granollers i el seu entorn, ha renovat la imatge.

La nova web, d'accés lliure, ha millorat les seves prestacions incorporant entre d'altres recursos d'altres municipis propers, a través de l'acord amb el web ResiduRecurs de les Cambres, i també facilitant que els recursos del GRID millorin les seves possibilitats de poder trobar un prenedor. També s'incorporen noves infografies explicatives, bibliografia sobre Simbiosi Industiral i la nova secció "Què Aconseguim", on es pot comprovar que la simbiosi industrial funciona.

Per formar part d'aquesta comunitat, només heu d'accedir a www.gridgranollers.com

 

Pàgina 1 de 20

Notícies

Més aparcament i un nou espai verd al po…

29-12-2017 Hits:1869 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

Ja es pot deixar el vehicle en l'aparcament que s'ha ampliat al carrer Marconi amb el carrer Arquímedes del polígon industrial Congost. Amb aquesta ampliació l'aparcament ha passat de 212...

Llegir més

Més aparcament i un nou espai verd al po…

29-12-2017 Hits:1667 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

Ja es pot deixar el vehicle en l'aparcament que s'ha ampliat al carrer Marconi amb el carrer Arquímedes del polígon industrial Congost. Amb aquesta ampliació l'aparcament ha passat de 212...

Llegir més

Subvencions per a l'adquisició de vehicl…

20-12-2016 Hits:2298 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

S'ha obert la convocatòria de subvencions per al foment de l'adquisició de vehicles elèctrics i de baixes emissions destinats al servei de taxi, a un ús comercial i a altres...

Llegir més

Assessorament a emprenedors a través del…

02-11-2016 Hits:2689 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

Dijous 26 d’octubre vam començar un nou programa d’emprenedoria al punttic Muntanyola. Amb el títol “El meu negoci a les xarxes socials” hem volgut encetar un nova acció d’acompanyament i formació...

Llegir més

Oberta la 2a convocatòria del projecte “…

27-01-2016 Hits:1710 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

Les empreses del sector del metall que contractin els participants del programa POIL podran accedir a una subvenció de 1.000 euros.

Llegir més

Calendari comercial - especial Nadal '15

23-11-2015 Hits:1502 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

Calendari d'obertura autoritzada en dies Festius

Llegir més

Subvencions Programa de Garantia Juvenil

17-11-2015 Hits:1226 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

Subvencions per afavorir la incorporació al mercat de treball de joves acollits al Programa de Garantia Juvenil

Llegir més