caenfrdeitptes

Circuit de recollida mancomunada d’organica

GRID promou aquesta iniciativa de caire col·laboratiu per facilitar la gestió de la fracció orgànica que es genera a les empreses dels polígons industrials de Granollers.

Objectius del projecte: 

  • Facilitar l'adequada gestió del residu orgànic i el compliment de la normativa recent
  • Eliminar el cost creixent que suposa abocar-lo al banal
  • Aprofitar l'eficiència de la recollida conjunta, tant econòmica com ambiental· Incentivar la col·laboració entre empreses basada en la proximitat i els reptes comuns
  • Reduir l'impacte ambiental de les activitats econòmiques
  • Treballar per sensibilitzar les persones treballadores als polígons

Les empreses gaudeixen d'un preu més reduït durant els primers mesos d'implantació, formació gratuïta pel seu personal i acompanyament específic per a la sol·licitud de subvencions en aquesta línia. També es fa una visita conjunta del grup a l'Ecoparc de Montcada, centre de tractament tant de la matèria orgànica com dels envasos. Està previst avaluar l'impacte ambiental de la iniciativa conjunta a finals de 2024.

Més informació a

Arrenca el circuit de recollida d'orgànica impulsat per GRID Granollers 

Avancen les formacions sobre gestió d'orgànica i envasos a les indústries 

Si teniu interès en participar en el projecte, podeu contactar amb grid@granollers.cat  

Cadena d'aprovisionament, una aproximació col·laborativa

capçaleres aprovisionament conjunt

Poden les solucions d’aprovisionament conjuntes aportar eficiència a les empreses? Existeixen espais per a la col·laboració, basada en la proximitat, que generen guanys en competitivitat a partir de l’agregació de demanda en algun àmbit específic?

El projecte sobre la Millora de la Cadena d’Aprovisionament té com a repte poder identificar aquestes solucions, a partir de l’anàlisi de les necessitats de les empreses. Però com sense control intern, no hi ha possibilitat de cooperació, es plantejar una aproximació a la cadena de subministrament (de materials i de serveis) en tres fases:

Fase 1
Formació com a punt de partida, a través de dos tallers:

Taller orientat a definir quin és el moment de compra adequat i quins són els factors que provoquen que el nivell d’inventari creixi (i es torni insostenible). Es va definir quina és l’estratègia més adequada en cada cas i quina metodologia aplicar, tot revisant què estan fent altres empreses?

El taller ajudarà a reflexionar sobre les estratègies disponibles per abordar la compra de serveis clau, com són el transport o la gestió de magatzems, i quines són les claus d’èxit.

Fase 2
Assessorament individualitzat, a les empreses que desitgin revisar els seus processos de cadena d'aprovisionament i fer una avaluació bàsica de les necessitats operatives internes a l’empresa, amb la següent estructura:

OBJECTIU

  • Avaluació d’oportunitats de millora operativa basada en l’equilibri de les operacions (aportació de valor / competitivitat / sostenibilitat de recursos)
  • Identificació per part de l’empresa i el seu personal que quins són els factors diferencials d’allò que fan (en positiu i negatiu).
  • Identificació de potencials punts de millora basats en claredat de processos, visió de colls d’ampolla, fluxos de decisió d’inventari i prioritzacions.

ANÀLISI 

  • · Anàlisi dels processos diaris de les operacions de l'empresa i la coordinació dels departaments implicats (gestió de comandes/compres-producció/magatzem).
  • · Visualització de l’estat dels fluxos de material i dels fluxos d’informació de les operacions de l’empresa.
  • · Identificació de la càrrega de recursos (espai, persones, inventari) i la capacitat de gestió dels mateixos.

INDICACIÓ DE PROPOSTES 

  • · Objectiu perseguit per l’empresa
  • · Oportunitats de millora detectades
  • · Conclusions I full de ruta proposat

La participació als assessoraments, amb places limitades, no té cost per les empreses. S’oferiran fins a exhaurir el pressupost disponible.

Fase 3
Detecció i acompanyament de propostes conjuntes

En línia amb els objectius del projecte “Granollers entra en Simbiosi”, a partir dels tallers i assessoraments es cercarà la identificació de propostes que puguin ser més eficients i sostenibles amb una solució col·laborativa.

En aquesta fase, es donarà suport a les d'aprovisionament conjunt identificades per part de les empreses, i es farà l’acompanyament per a la seva posada en marxa. 

Programa adreçat a empreses interessades a participar en adquirir coneixements en compres, gestió d'estocs i logística, i que vulguin validar els seus processos.

 

 

En cas d'estar interessat en aquest servei, podeu contactar directament amb nosaltres a través del correu grid@granollers.cato adreçar-vos al espai Coopera del portal GRID Granollers.

Esmorzars GRID

capçalera gridgranollers

Trobades de petit format per tractar temes específics de l’economia circular a la indústria

Proposta que cerca debatre sobre temes específics relacionats amb l’economia circular a partir de la presentació d’un cas particular. A través d’un format reduït, de 10 a 12 participants, i mentre esmorzem, proposem el diàleg per millorar l’intercanvi i el coneixement mutu.
Els esmorzars es celebren a Can Muntanyola, de 9 a 10 h, van adreçats a empreses industrials de Granollers i entorn.

Aquests són el esmorzars celebrats fins ara:

 

13# MOBILITAT SOSTENIBLE ALS POLÍGONS INDUSTRIALS
SOM Mobilitat va parlar de les noves tendències en mobilitat sostenible, el nou model, que ja s'està imposant, i que suposa un repte d'adaptació per les empreses, però també una oportunitat.

MÉS INFORMACIÓ


 

12# BONES PRÀCTIQUES EN SOSTENIBILITAT: EL CAS D'ALUMINERA
Aluminera va presentar al dotzè esmorzar GRID la seva estratègia de descarbonització, iniciada el 2019, que li permetrà la neutralitat climàtica l'any 2030 i assolir zero emissions l'any 2050. 

MÉS INFORMACIÓ


 

11# LA SOSTENIBILITAT A LA BASE DE L'ESTRATÈGIA: L'EXPERIÈNCIA DE PIERRE FABRE
L'empresa va compartir entre les persones assistents en què consisteix l'estratègia Green Mission que segueixen, com s'ha definit i integrat a l'organització, les principals actuacions, la implicació del personal i els resultats que estan obtenint.

MÉS INFORMACIÓ


 

10# COMPRA AGREGADA DE SISTEMES SOLARS
L'empresa va presentar la seva experiència en l'ús de PCR, les dificultats i avantatges que presenta i com s'integra en l'estratègia de sostenibilitat de Reckitt i com responen els diferents departaments de l'empresa.

MÉS INFORMACIÓ


 

9# COMPRA AGREGADA DE SISTEMES SOLARS
Es va presentar la proposta elaborada per Granollers Mercat per tal de facilitar la compra de sistemes de generació solar fotovoltaica entre les indústries dels polígons de Granollers.

MÉS INFORMACIÓ


 

8# CONTRASTA LES TEVES PRÀCTIQUES EN GESTIÓ DE RESIDUS
La consultora ambiental GESMAT de Granollers, va compartir aspectes relacionats amb la gestió dels residus a les indústries que cal tenir en compte no només pel que fa als requisits de productors i gestors per ajustar-se a la normativa, si no també per incorporar criteris d’eficiència i sostenibilitat.

MÉS INFORMACIÓ


 

7# BONES PRÀCTIQUES EN ECONOMIA CIRCULAR: EL CAS DE PLASTICBAND
L’empresa Plasticband, S.A., amb seu a Granollers, ens va explicar com van iniciar i estant materialitzant el canvi de model que suposa passar de l’economia lineal l’economia circular.

MÉS INFORMACIÓ


 

6# TRANSICIÓ ENERGÈTICA EN LA MOBILITAT DE MERCADERIES. COMBUSTIBLES ZERO EMISSIONS.
L’empresa Repsol ens va explicar la política de per descarbonitzar Repsol de la seva activitat fins al 2050.

MÉS INFORMACIÓ


 

5# EXPERIÈNCIA AMB EL GESTOR ENERGÈTIC COMPARTIT DELS POLÍGONS DE GRANOLLERS
L’empresa Velutex de Granollers ens va explicar la seva experiència participant en el servei des gestió energètica compartida.

MÉS INFORMACIÓ


 

4# CAS REAL D'ASSESSORAMENT EN INNOVACIÓ
L’empresa Descans del Vallès va compartir amb les empreses assistents la seva experiència en un programa públic d’acompanyament i assessorament per replantejar l’estratègia de l’empresa.

MÉS INFORMACIÓ


 

3# PACKAGING SOSTENIBLE I CONEIXEMENT COMPARTIT
3D CLICK és una empresa que va néixer a cavall entre Holanda i Catalunya, per aportar noves visions en el món del prototipatge del packaging. Des d’aleshores, han desenvolupat software per digitalitzar el sector del packaging i afavorir la col·laboració per fomentar una industria més sostenible, ajudant a reduïr la necessitas de prototips físics i el temps per crear i validar els nosu projectes entre clients i proveïdors.

MÉS INFORMACIÓ I PRESENTACIÓ


 

 

2# SOSTENIBILITAT, COMUNICACIÓ I AUTENTICITAT
El Giuseppe Cavallo, fundador de l’empresa de màrqueting Vox Populi Lab, va parlar de com i quan incorporar els valors de la sostenibilitat en la nostra comunicació al client. I va compartir la seva àmplia experiència en aquest camp.

MÉS INFORMACIÓ I PRESENTACIÓ


 

1# ZERO WASTE
La Maria del Mar Nicolás Fernández, responsable de business development de Robert Bosch, va compartir amb els assistents com van aconseguir donar-li sortida a la maquinària i utillatges en desús que ocupaven tot l'espai d'una nau. Ens va explicar com van fer per gestionar, identificar i valorar el recursos no utilitzats per donar-li una segona vida. 

MÉS INFORMACIÓ

Jornades per identificar oportunitats d'aprofitament de simbiosis

Granollers entra en simbiosi1200x160

logo calendari50x5030/01/21 - TALLER PRÀCTIC PER IDENTIFICAR OPORTUNITATS DE CIRCULARITAT

Taller pràctic adreçat a empreses amb inquietuds sobre com esdevenir una empresa més sostenible i eficient en l’ús dels recursos (residus, aigua, energia, espais, logística...) per caminar cap a models de negoci d’economia circular. En aquesta sessió es cerca facilitar als assistents a identificar reptes, plantejar preguntes concretes, convertir problemes sense resoldre en idees i innovació, aprendre d’altres reptes i, en definitiva, a començar a treballar en com innovar amb els teus recursos sobrants.

Accediu al programa de la sessió Taller pràctic per identificar oportunitats de circularitat

 

logo calendari50x50 26/09/19 - AVALUEM RECURSOS MATERIALS

Com a les anteriors edicions, s’ha programat en el marc del cicle, una jornada específica de simbiosi industrial. La jornada, titulada «Granollers entre en simbiosi: Avaluem els recursos materials» es proposa per tal de fer una valoració del desenvolupament dels diferents projectes en aquest àmbit de treball així com el futur desenvolupament de nous projectes: GRID Granollers, Gestor energètic compartit, Xarxa d’aigua regenerada a Granollers o la deixalleria industrial del polígon Jordi Camp. Durant la jornada també es presentaran altres possibles línies de treball a nivell industrial, com el càlcul de l’empremta hídrica i de carboni de les empreses, el futur dels residus industrials i seva gestió o la creació de comunitats energètiques en polígons industrials. A més, es presentarà el cas d’èxit d’una empresa de l’entorn de Granollers que ha aplicat criteris d’economia circular a la seva activitat.

Accediu al programa de la sessió  Avaluem recursos materials

logo calendari50x504/10/18 - PROJECTES COL·LABORATIUS A L'ENTORN INDUSTRIAL DE GRANOLLERS

Sessió de presentació de resultats dels primers dos anys del projecte "Granollers entra en Simbiosi" i de les propostes col·laboratives que s'han presentat al llarg d'aquest temps per a les empreses i persones treballadores dels polígons de Granollers.

Accediu al programa de la sessió de Projectes col·laboratius

logo calendari50x50 1/02/18 - JAM SESSION: RECURS PLÀSTIC

Nova sessió per identificar guanys de la simbiosi a partir de les oportunitats de millora en la gestió del residu plàstic. La sessió cercà posar en comú alternatives i exemples d'ús i aplicació que estan generant un valor econòmic a partir del plàstic residual. Va comptar amb industrials, gestors i centre tecnològics i de recerca.

Accediu al programa de la sessió sobre Oportunitats del residu plàstic

logo calendari50x50  27/09/17 - SESSIÓ AMB ELS GESTORS DE RESIDUS INDUSTRIALS

Els gestors de residus poden ser un agent clau a l'hora d'aplicar els principis de la simbiosi i de l'economia circular. Aquesta sessió pretén compartir amb ells per una banda la visió de futur i per un altre el paper concret que poden tenir en les iniciatives específiques que es generen dins del projecte "Granollers entra en Simbiosi).

Accediu al programa de la sessió sobre Oportunitats per als Gestors de Residus

logo calendari50x50 26/11/16 -GESTIÓ, REUTILITZACIÓ I REVALORITZACIÓ DELS RESIDUS. INTRODUCCIÓ A LA SIMBIOSI INDUSTRIAL

Iniciem el projecte de "Granollers entra en Simbiosi" presentant la proposta de treball per als propers anys en aquesta nova àrea de desenvolupament econòmic lligada estretament a l'Economia Circular. I ho fem en el marc del Cicle d'Energia a la Indústria.

Accediu al programa de la sessió sobre Residus industrials i simbiosi industrial

 

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Estem en contacte i col·laborem amb els agents rellevants, alhora que promovem la seva implicació en la coordinació i impuls del projecte. Per aquest motiu hem creat una Comissió de Seguiment, formada per experts en les diverses àrees relacionades amb l’economia circular i la simbiosi, que orientarà l’estratègia general del projecte.

També promovem entre el gran públic els nous conceptes lligats a l’economia circular i la simbiosi industrial

Aquí trobareu alguns enllaços d’interès per si voleu saber més: