caenfrdeitptes
Divendres, 14 Novembre 2014 11:46

El polígon Cal Gordi-Cal Català millora les telecomunicacions

Les primeres empreses del polígon industrial Cal Gordi-Cal Català de Granollers es connecten al servei de banda ampla que s'ofereix des del Circuit de Barcelona-Catalunya a través de radiofreqüència.

L'Associació del polígon industrial Cal Gordi – Cal Català, representant de les empreses d'aquesta àrea industrial de Granollers, va identificar durant el 2014 la necessitat dels seus associats de millorar la qualitat de les seves telecomunicacions, en particular de les connexions de dades.

Aquesta situació va fer plantejar l'objectiu d'optimitzar l'accés a banda ampla simètrica, és a dir, la mateixa capacitat tant de pujada com de pujada de dades, sense haver de fer front a costos i permanències elevats, aprofitant la capacitat de negociació que suposa l'agregació de demanda.

Després d'analitzar les diferents propostes rebudes, l'Associació va seleccionar l'opció de connectivitat via radio-enllaços WIMAX (fibra òptica aèria) que permet arribar a connexions amb amples de banda simètrics de 10Mb, 20Mb o superiors a les empreses de la zona a preu molt competitiu. Els principals beneficiaris d'aquest tipus de connexió són petites i mitjanes empreses.

L'antena s'ha situat al Circuit de Catalunya, ubicació que presenta com a clar avantatge que la fibra òptica desplegada per Xarxa Oberta de Catalunya ja hi és present i, que, a més, permet, per la seva elevació, ampliar el camp d'actuació del servei a altres polígons de municipis de l'entorn, com poden ser Montmeló, Parets o Montornès. Les primeres empreses del polígon Cal Gordi-Cal Català s'han connectat durant aquesta setmana.

La ubicació de la connexió al Circuit ha beneficiat les empreses de l'Associació, que han pogut contractar el servei sense haver de  fer front a demandes de permanència o de contractacions mínimes quant a nombre d'empreses o velocitat contractada.

La solució tècnica permet disposar d'un cabal simètric a mida i amb garantia de serveis. Respecte de l'ADSL tradicional, millora la velocitat de navegació per Internet, genera estalvis en xarxa de veu IP i permet accedir a serveis en el núvol (softwares, back-ups o videovigilància) que acaben facilitant la reducció de costos a les empreses.

Aquest servei garanteix un accés econòmic a la banda ampla simètrica i complementa el que aporta la fibra òptica terrestre que poden oferir altres operadores. La fibra òptica tot i ser una solució òptima, resulta sovint massa costosa per empreses que no tenen una demanda important de serveis avançats de telecomunicacions.

L'Ajuntament de Granollers entén les TIC com un recurs estratègic per a la millora de la competitivitat de les empreses. És conscient de la importància que el teixit empresarial disposi d'alternatives adequades d'accés, tenint en compte els diferents nivells de desenvolupament tecnològic.

Per aquest motiu, ha donat suport a aquesta iniciativa facilitant, amb la col·laboració de l'Anella Industrial, els primers contactes entre el Circuit de Catalunya i Xarxa Oberta de Catalunya, així com amb l'operadora encarregada del servei, AN Connect.

Granollers continua així millorant l’oferta diversa i competitiva de serveis de telecomunicacions avançades en el polígons, per cobrir les diferents intensitats d'ús de les telecomunicacions de les empreses i permetre a totes elles optimitzar l’utilització de les noves tecnologies d’acord amb les respectives necessitats.

Per ampliar la informació podeu contactar amb calgordicalcatala@gmail.com

Darrera modificació el Dijous, 02 Juny 2016 11:48