Catalan English French German Italian Portuguese Spanish

Simbiosi Industrial

SIMBIOSI

La SIMBIOSI INDUSTRIAL consisteix en la identificació i materialització de sinergies o interaccions entre activitats industrials que afavoreixen l’establiment de xarxes d’intercanvi i cooperació en les àrees industrials i que redueixen els elements residuals o infrautilitzats, per tal d’assolir millores econòmiques (rendibilitat) i medi ambientals (sostenibilitat). Aquests recursos poden ser materials (residus, subproductes, ...), energia (aigua, calor i fred, electricitat...), actius  (equipaments, maquinària,...), transport i logística (rutes, vehicles, espais...), agregació de demanda i economies d’escala o necessitats/Disponibilitats puntuals.

Granollers entra en simbiosi 2017- 2018

El nostre objectiu és la MATERIALITZACIÓ DE LA SIMBIOSI, que requereix de processos de sensibilització, eines pràctiques i acompanyament en la detecció per part de cada industrial de les necessitats pròpies i de l’entorn que es poden cobrir amb simbiosi. Volem ser una agent impulsor i, en col·laboració amb d’altres, facilitar experiències que permetin desenvolupar un entorn industrial on la simbiosi aporti un element diferencial al teixit productiu local.

Per identificar àrees o elements de generació de simbiosi hem creat aquest programa que consisteix en:

1. Anàlisi de l'ecosistema industrial de Granollers, per al foment de la indústria local 

Aquest estudi ens permet conèixer més clarament quins recursos/residus existeixen i prioritzar les actuacions. AViat hi podreu accedir a les conclusions inicials en aquesta pàgina.

2. La simbiosi industrial a Granollers, present a la Fira de l'Ascensió

L'estand institucional a la Fira de l’Ascensió d’enguany de 2017 s'ha dedicat a promoure entre el gran públic els nous conceptes lligats a l’economia circular i la simbiosi industrial. També van estar presents empreses de la ciutat que ja estan gestionant els seus productes d’acord a aquesta nova visió. 

Mireu l' STAND GRANOLLERS ENTRA EN SIMBIOSI

3. Jornades de treball per identificar oportunitat d'aprofitament de simbiosi

Després de la primera jornada celebrada el 29 de novembre de 2016 us proposem dues noves trobades, de caràcter molt pràctic!

  •  SESSIÓ AMB ELS GESTORS DE RESIDUS INDUSTRIALS, (27 de Setembre de 2017)

Els gestors de residus poden ser un agent clau a l'hora d'aplicar els principis de la simbiosi i de l'economia circular. Aquesta sessió pretén compartir amb ells per una banda la visió de futur i per un altre el paper concret que poden tenir en les iniciatives específiques que es generen dins del projecte "Granollers entra en Simbiosi).

Accediu al programa de la Sessió sobre Oportunitats per als Gestors de Residus

  •  JAM SESSION: RECURS PLÀSTIC,  (1 de Febrer de 2017)

Nova sessió per identificar guanys de la simbiosi a partir de les oportunitats de millora en la gestió del residu plàstic. La sessió cercarà posar en comú alternatives i exemples d'ús i aplicació que estan generant un valor econòmic a partir del plàstic residual.

Accediu al programa de la Sessió sobre les Oportunitats del residu plàstic 

4. Relació d'ajuts i subvencions

Us oferim informació sobre convocatòries, ajuts i programes relacionats amb la simbiosi industrial i l’economia circular. Actualment destaquem:    

  • Subvencions per a projectes de foment de l'economia circular. Accediu . A més, podeu consultar la tipologia de projectes que van rebre l'ajut sol·licitat l'any 2016
  • Subvencions per a l'execució de projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus industrials. Accediu

5. Servei d'assessorament i visites individuals

Us oferim suport en la detecció de les possibilitats de realitzar simbiosi dins de la vostra empresa i us proposem un assessorament personalitzat. Només heu de contactar amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

6. Participació al qüestionari de Simbiosi

Tots els participants rebran informació sobre novetats, propostes i demandes. El qüestionari permetrà a més detectar inicialment les necessitats i inquietuds de les empreses dels polígons de Granollers i orientar la promoció i el foment de la simbiosi industrial de proximitat. Participeu al Qüestionari de Simbiosi Industrial

7. Plataforma de recursos d'empreses de Granollers

Plataforma on-line creada en col·laboració amb les associacions dels polígons de Granollers  per què les empreses i treballadors tinguin un espai on aprofitar recursos infrautilitzats, detectar necessitats comunes, millorar el coneixement mutu i iniciar col·laboracions, etc.  

Creació d’una plataforma on-line creada en col·laboració amb les associacions dels polígons de Granollers  per què les empreses i els treballadors tinguin un espai on aprofitar recursos infrautilitzats, detectar necessitats comunes, millorar el coneixement mutu i iniciar col·laboracions, etc.        

La versió inicial de la plataforma es preveu operativa el segon trimestre de 2018.

8. Implicació dels agents i cooperació

Estem en contacte i col·laborem amb els agents rellevants, alhora que promovem la seva implicació en la coordinació i impuls del projecte.  Per aquest motiu hem creat una Comissió de Seguiment, formada per experts en les diverses àrees relacionades amb l’economia circular i la simbiosi, que orientarà l’estratègia general del projecte.

9. Enllaços d'interès

 

Amb el suport de:
     Diputació de Barcelona - Xarxa de municis Generalitat de Catalunya - Servei d'Ocupació de Catalunya logo empresa coneixement25 Fons Social Europeu  logo ministeri
 
 
Facebook            Twitter            LinkedIn            Slideshare            Google Plus