Catalan English French German Italian Portuguese Spanish

Servei d'assessorament, visites individuals, ajuts i subvencions

SIMBIOSI

Servei d'assessorament, visites individuals, ajuts i subvencions

Us oferim suport gratuït per a la detecció de les possibilitats de realitzar simbiosi dins de la vostra empresa i valoritzar els vostres recursos i us proposem un anàlisi personalitzat del voster fluxe de materials i alternatives de valorització. Només heu de contactar amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

També facilitem informació i assessorament sobre convocatòries, ajuts i programes relacionats amb la simbiosi industrial i l’economia circular:

 

1. Convocatòries obertes

ICF-Verda  

Préstecs per persones físiques o jurídiques amb seu social o operativa a Catalunya per a la realització d’inversions sostenibles i respectuoses amb el medi ambient o necessitats de circulant que impulsin projectes d’economia verda, economia circular i/o eficiència energètica, entre d’altres.

IMPORT: Per a inversió: amb caràcter general, per privats, entre 0,5 M€ i fins a 2,5 M€ per projecte; per públics, entre 2,5 M€ i 10 M€. Per projectes d’import superior, es podria cofinançar amb una altra entitat financera. Es pot finançar fins el 100% de la inversió. Per a circulant: a partir de 100.000€.

TERMINI: Per a inversió: per privats, màxim de 20 anys; per públics, fins a 30 anys amb possibilitat de fins a 2 anys de carència inclosa al termini. er a circulant: fins a 5 anys, amb possibilitat de fins a 1 any de carència inclòs. 

INTERÈS: EURIBOR a 12 mesos més un diferencial de fins el 2,80%. Comissió: d’obertura, màxima del 0,25%; per cancel·lació total o parcial, màxima del 0,25%. En cas de tipus fix, caldrà afegir els costos de ruptura associats.

Més informació ACCEDIU

Ajuts Innocamaras

El Programa InnoCámaras té per objecte contribuir a la millora de la competitivitat de les petites i mitjanes empreses, mitjançant l'adopció d'una cultura a favor de la innovació permanent per aconseguir un creixement econòmic sostingut. Incorporar com a eina competitiva clau la innovació en l'estratègia de les petites i mitjanes empreses.

El programa té entre les seves línise:

- Disseny i desenvolupament de prodcutes/serveis, estudi petjada hidràulica o de carboni

- Disseny i desenvolupament d'envasos i emabalatges nous o substancialment millorats

Per a més informació ACCEDIU.

2. Ajuts de propera convocatòria

Subvencions per a projectes de foment de l'economia circular. Termini: pendent obrir  convocatòria. 

Si voleu conèixer les característiques de la convocatòria de 2019: ACCEDIU

També podeu consultar la tipologia de projectes que van rebre l'ajut sol·licitat els anys anteriors.

Les bases assenyalen tres tipus de projectes a finançar:

1. Projectes d'implementació en el mercat de nous productes o serveis que accelerin l'economia circular i que promoguin una prevenció de residus.

2. Estudis 'obtenció i testatge de prototips demostratius de nous productes o serveis

3. Estudis sectorials amb accions de comunicació per a associacions empresarials o sindicals

Els projectes d’implementació i els estudis que podien optar a la sol·licitud són els centrats en l’ecodisseny de productes o serveis que promoguin una major eficiència dels recursos materials al llarg del cicle de vida; nous models de negoci que afavoreixin l'eficiència dels recursos; la reutilització i reparació de productes; els serveis de retorn de productes usats impulsats per l’empresa distribuïdora o fabricant, amb la finalitat de reutilitzar-los, remanufacturar-los o reciclar-los; la remanufactura; la simbiosi industrial; noves aplicacions de materials reciclats; nous processos o tecnologies que permetin valoritzar residus que actualment no s'estan valoritzant, o que n’augmentin el rendiment; i la mineria d'abocadors per a la recuperació de materials

 L'import de l'ajut màxim és del 75% de les despeses, amb un màxim de 40.000 euros per projecte

Ajuts per a projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus industrials. Termini: pendent obrir convocatòria.  

Podeu consultar les bases reguladores de 2019: ACCEDIU

  • Objecte: Foment de l’execució de projectes de prevenció, de preparació per la reutilització i de reciclatge de residus industrials
  • Beneficiaris: empreses i agrupacions d’empreses amb establiment operatiu i centre productiu ubicats a Catalunya.
  • Termini per presentació de sol·licituds: 2 mesos a partir publicació DOGC de la convocatòria
  • Termini màxim per a l’execució: 36 mesos des de la resolució d’atorgament

Classe A. Projectes de prevenció, de preparació per la reutilització i de reciclatge de residus industrials  Classe A1. Prevenció dels residus en el propi procés productiu.  Classe A2. Preparació per la reutilització i reciclatge dels residus generats per a la finalitat original o a l’economia en general.  Classe A3. Modificació de processos per poder admetre materials reciclats com a matèria primera del procés. Actuacions objecte de la convocatòria

Classe B. Projectes de recerca i desenvolupament tecnològic aplicats en el camp de la prevenció, de la preparació per a la reutilització i el reciclatge de residus industrials  Classe B1. Projectes d’R+D per a la prevenció i pel reciclatge en origen dels residus industrials, i per al disseny i la implantació de tecnologies més netes en els processos de fabricació. Actuacions objecte de la convocatòria  Classe B2. Projectes d’R+D de disseny de prototips i projectes pilot o assajos experimentals per a la millora dels processos productius.  Classe B3. Projectes d’R+D en els processos de fabricació per substituir matèries primeres amb residus i/o materials reciclats o la recerca de residus i/o materials reciclats que puguin esdevenir matèries primeres dels procés.